Sectorul Ciocana

Bine ai venit în sectorul Ciocana

Sectorul Ciocana, este un sector al capitalei deosebit de celelate. Ceea ce-l deosebește este poziționarea acestuia și faptul că nu prea se învecinează cu alte sectoare. Este asemeni unei insule. Artera principală, folosită cel mai frecvent pentru conexiunea cu celelalte sectoare ale capitalei este strada Alecu Russo - o magistrală cu lungimea de cca 2 km. Începe din Piața Alecu Russo și continuă până la rondul de la intersecția str. Meșterul Manole și bd. Mircea cel Bătrân. Este împărțită în două fragmente, construite la un interval de cca 15 ani, despărțite de zona verde a parcului Râșcani. 

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI
Un amestec de persoane de diferite vârste și diferite viziuni, dar care se bucură de cerul deschis, străzi spațioase și locurile pitorești de aici.
STILUL DE VIAȚĂ
Un sector peferat de toată lumea, de toate vârstele și rezidenți veniți din diferite părți ale țării.
COMUNICAREA INTERPERSONALĂ:
Fiecare are câte ceva de făcut, dar se poate întâmpla des să întîlnești vreo cunoștință la terasă, în timp ce savurezi o băutură.
PIAȚA LOCALĂ:
O mulțime de complexe locative multi-etajate, dar și o mulțime de case particulare care sunt la mare căutare aici.
TE VEI ÎNDRĂGOSTI DE:
O locație care combină o atmosferă autentică a orășenilor cu facilități urbane valoroase.
Sectorul Ciocana
ÎN JURUL BLOCULUI

SECTORUL CIOCANA:
O insulă a orașului, cu locuri unde poți să faci cumpărături, să te plimbi sau să ieși la un pahar de vorbă cu cei dragi.

Sectorul Ciocana este situat în partea de est a orașului Chișinău. Denumirea sectorului vine de la numele fostului sat Ciocana Nouă, inclus în hotarele Chișinăului abia în 1959. Astăzi, sectorul Ciocana, având o suprafață de 148 km2, cuprinde o parte din teritoriul urban al municipiului.

ciocana

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI:
Un amestec de persoane de diferite vârste și diferite viziuni, dar care se bucură de cerul deschis, străzi spațioase și locurile pitorești de aici.

În sectorul Ciocana sunt înregistrați 10750 agenți economici. Considerat a fi unul dintre cele mai industrializate sectoare ale Chișinăului. Aici funcționează giganți industriali ca: SA ”Vismos” (combinat de vinuri spumante și de marcă), SA “Tutun-CTC”, ÎS ”Fabrica de sticlă din Chișinău”, SA ”Farmaco”, ÎM ”Efes Vitanta Moldova Brewery”, SA ”Moldovahidromaș”, Compania “Coca-Cola,” ș.a.
În prezent, în sector funcționează mai multe instituții de învățământ, dintre care 17 instituții preșcolare, 4 școli primare, 3 gimnazii, 9 licee, 2 școli profesionale și 3 colegii. De asemenea, aici își desfășoară activitatea Teatrul Municipal de Păpuși “Guguță”, biblioteca “Transilvania” (patronată de municipiul Cluj, România) și Centrul de Creație a Copiilor.

Mega_polis_ciocana


STILUL DE VIAȚĂ:
Un sector peferat de toată lumea, de toate vârstele si rezidenți veniți din diferite părți ale țării.

Este unul liniștit, modest și puțin aglomerat, unica arteră mai aglomerată este Bulevardul Micea Cel Bătrân, fiind unicul bulevard cu cea mai lungă alee din oraș. Făcând o plimbare pe străzile sectorului Ciocana, vei întâlni numeroase cupluri tinere și familii cu copii.
Se poate lăuda cu cafenele, restaurante adaptate stilului familist, unde părinții și copiii pot petrece timpul împreună.

Megapolis Mall este un centru comercial distractiv, care pune la dispoziție de la magazine unde poți face shopping, până la o piscină unde te poți bălăci împreună cu toată familia sau poți merge cu mașina la cinematograful în aer liber.

Piscina_megapolis_ciocana

Star_kebab_ciocana

COMUNICAREA INTERPERSONALĂ:
Fiecare are câte ceva de făcut, dar se poate întâmpla des să întâlnești vreo cunoștință la terasă, în timp ce savurezi o băutură.

Este un sector cu un trecut istoric destul de îndepărtat. Mulți dintre locatarii vârstnici sunt vorbitori de limbă rusă, dar sunt gata mereu să-ți răspundă la întrebări sau să-ți ofere ajutorul. Parcurile de aici sunt mereu pline de tineri și părinți cu copii. Fiecare vecin se cunoaște și sunt mereu dispuși să se ajute în momente dificile.

Tenis_megapolis_ciocana

Cinematograf_in_aerliber_chisinau

PIAȚA LOCALĂ:
O mulțime de complexe locative multi-etajate, dar și o mulțime de case particulare care sunt la mare căutare aici.

Costul unui apartament cu 1 cameră, poate ajunge până la 300€/500€ lunar. Solicitată de cei veniți la studii din diferite colțuri ale țării.
Valoarea medie a prețurilor pentru un m2 a apartamentelor variază între 600 € - 700 €/ m2, la vânzare-cumpărare.

Ciocana_apartamenteCiocana_apartamente


Ciocana_apartamente


Town_House_Ciocana


Town_House_Ciocana


Town_House_Ciocana


TE VEI ÎNDRĂGOSTI DE:
O locație care combină o atmosferă autentică a orășenilor, cu facilități urbane valoroase.

Spațiile verzi constituie o suprafață de 440,27 ha. Pădurea-parc „Râșcani" are 218 ha. În anul 2001–2002 pe strada Nicolae Milescu Spătaru a fost plantat un parc-pădure cu o suprafață de 63,3 ha, iar pe strada Vadul lui Vodă un parc cu suprafața de 15,3 ha.
ciocana


Ciocana


Hamul_lui_vasile