Sectorul Buiucani

Bine ai venit în sectorul Buiucani

Amplasat, în mare parte, în zona centrală a Chișinăului, sectorul Buiucani dispune de numeroase monumente, fiind un notoriu centru de cultură și istorie, cu teatre, muzee, instituții de învățământ de toate gradele. În sector se află cele mai importante instituții statale și majoritatea sediilor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI
Opțiuni non-stop pentru divertisment, cumpărături sau cultură.
STILUL DE VIAȚĂ
Relaxează-te făcând o plimbare pe malul lacului Valea Morilor, sau făcând activități în aer liber într-unul din parcurile acestui sector.
COMUNICAREA INTERPERSONALĂ
O comunitate de oameni activi și mereu bine dispuși.
PIAȚA LOCALĂ:
Locuinţe particulare şi rezidenţiale la preţuri rezonabile.
TE VEI ÎNDRĂGOSTI DE
Sectorul cu cele mai multe parcuri verzi.
Sectorul Buiucani
ÎN JURUL BLOCULUI

Este situat în partea de nord-vest al municipiului Chișinău, cuprins între str. Calea Ieșilor, str. Valea Morilor și șoseaua Balcani. Numele provine de la fostul sat Buiucani, care pe parcursul anilor s-a integrat în Chișinăul de astăzi.

În prezent sectorul Buiucani are o suprafață de 134 km2 și o populație de 160 mii locuitori, în componență fiind incluse și 5 unități administrativ-teritoriale autonome: orașele Durlești și Vatra, comunele Trușeni și Ghidighici, precum și satul Condrița.

Parcul_Valea_Morilor


LA CE SĂ TE AȘTEPȚI:
Opțiuni non-stop pentru divertisment, cumpărături sau cultură.

Buiucani este sectorul în care transportul public are itinerar spre toate sectoarele și suburbiile capitalei. Este sectorul cu cele mai multe spații verzi și parcuri: Parcul Valea Morilor, La izvor, Dendrariu, Butoiaș, Alunelu.
În comparație cu celelalte sectoare ale capitalei, Buiucani, tinde a fi unul dintre cele mai familiste. Aici vei vedea numeroase complexe locative, fiecare dintre acestea având amenajate locuri de joacă pentru copii. Buiucani pune la dispoziție piețe agricole, unde poți găsi produse proaspete de la fermierii și producătorii locali.

Parcul-Valea-MorilorApartamente_in_bloc_nou_buiucani

Complex-Locativ-V.-Lupu

Piata_delfin_buiucani


Andys_pizza_Buicani


Dacă ești pasionat de artă, modă, business sau oricare alt domeniu, vei putea profita de evenimentele organizate la Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo, un complex expozițional de afaceri, business și agrement din Republica Moldova.

Expozitie_molexpo


Expozitie_molexpo

STILUL DE VIAȚĂ:
Relaxează-te făcând o plimbare pe malul lacului Valea Morilor, sau făcând activități în aer liber, într-unul din parcurile acestui sector.

Stilul de viață este unul liniștit, modest și puțin aglomerat. Vizitând cafenelele și localurile din sector, vei observa foarte des familii numeroase care iau cina sau sărbătoresc diverse evenimente.

Serile de vară sunt formidabile și remarcabile, mai ales dacă te plimbi pe alele din parcul Valea Morilor. Poți întâlni, de la oameni care fac sport, familii care se joacă cu copiii lor, își plimbă animalele de companie, până la tineri care se dau cu bicicleta, fac trucuri cu rolele, skateboard-urile sau grupuri de oameni care savurează spectacolele în aer liber la „Teatrul de vară” amplasat pe teritoriul parcului.Parcul_valea_morilor


Parcul_valea_morilor


Plaja_parcul_Valea_Morilor


olimpic_fest_parcul_valea_morilor


volai_parcul_valea_morilor


COMUNICAREA INTERPERSONALĂ:
O comunitate de oameni activi și mereu bine dispuși.

Sectorul Buiucani este ca o comunitate mică, în care oamenii se cunosc între ei.
Deoarece pune la dispoziție parcuri și zone verzi de care se pot bucura oamenii, majoritatea persoanelor aleg să se întâlnească anume în aer liber.

Cafenea_Partizan_Buiucani


Ziua_mediuliu_Parcul_valea_Morilor


Andya_pizza_Buiucani.jpg


partizan_buiucani

PIAȚA LOCALĂ:
Locuinţe particulare şi rezidenţiale la preţuri rezonabile.

Costul unui apartament cu 1 cameră la chirie, poate ajunge până la 250€ / 300€ lunar.
Valoarea medie a prețurilor pentru un m2 a apartamentelor variază între 550 € - 650 €/ m2, la vânzare-cumpărare.

complexul_locativ_dentrariu


Complezul-dentrariu-vedere-din-geam


Complexul-Dentrariu


TE VEI ÎNDRĂGOSTI DE:
Sectorul cu cele mai multe parcuri verzi.

Sectorul cu cele mai multe parcuri verzi. Printre acestea se enumeră: Parcul „La izvor” și „Valea Morilor” care se situează pe locurile 2 și respectiv 3 în clasamentul celor mai mari parcuri din Chisinău. Sectorul Buiucani, îți mai pune la dispoziție și parcul Dendrariu, Alunelu, Butoiaș. Iar la o distanță de 10 -15 minute cu mașina, găsești cel mai mare masiv forestier din Republica Moldova - „Codri”.

Parcul_valea_morilor