Sectorul Centru

BINE AI VENIT ÎN CENTRUL CAPITALEI

Sectorul Centru este o parte componentă a municipiului Chișinău, unul din sectoarele administrative care cuprinde partea centrală a orașului. În acest sector sunt amplasate cele mai multe monumente, muzee, cafenele, restaurante, parcuri, precum și școli/licee pestigioase. Tot în sectorul Centru se află cele mai impotrante edificii si intituții administrative ale țării.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI
O multitudine de instituții culturale
STILUL DE VIAȚĂ
O abundență de oportunități de a rămâne activ, de a mânca bine și de a explora cartierul
COMUNICAREA INTERPERSONALĂ
Șansele că vei întâlni un bun prieten sunt foarte mari.
PIAȚA LOCALĂ
Lider pe piața locală. Nr. unu la capitolul infrastructură
TE VEI ÎNDRĂGOSTI DE
Cele mai vechi obiecte istorice.
Centru orașului Chișinău
ÎN JURUL BLOCULUI

SECTORUL CENTRU:
Un sector cu un trecut istoric bogat.

Sectorul Centru se învecinează cu zonele Visterniceni și Râșcani la nord-est, Ciocana și Ciocana Nouă la sud și sud-est, Botanica la sud și Buiucani la vest și nord-vest. Sectorul Centru a fost înființat la începutul secolului al XIX-lea pe locul unor terenuri agricole și de pășunat. Acum, se bucură de cea mai mare popularitate din oraș. Aici se desfășoară cele mai importante evenimente și festivități ale anului. Cum ar fi: Ziua Vinului, Ziua Independenței, Ziua Limbii Române și alte evenimente remarcabile.

Centru Orasului chisinau

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI:
O multitudine de instituții culturale.

Sectorul Centru este cel mai vechi sector al capitalei, cu cele mai vechi obiecte istorice. Aici sunt amplasate cele mai multe instituții de învățământ superior, printre acestea enumerându-se: Universitatea de Stat a Moldovei (USM), Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, ș.a.
Tot aici își au sediul cele mai mari companii naționale și internaționale, organizații, ambasade, consulate, dar și majoritatea instituțiilor de stat.
În centrul capitalei poți întâlni diverse grupuri etnice, turiști, studenți străini și angajați ai instituțiilor internaționale. Tot în sectorul Centru sunt concentrate cel mai mare număr de cafenele, teatre, muzee, centre comerciale, zone de agrement ș.aParcul stefan cel mare si sfint, Monumentului Lui Stefan cel Mare


Parcul Central


Primaria_municiuoiuliu_chisinau


Chisinau_Stefan_cel_Mare_park_fountain

STILUL DE VIAȚĂ:
O abundență de oportunități de a rămâne activ, de a mânca bine și de a explora cartierul.

Centru este sectorul care îți inspiră și îți demonstrează ce înseamnă viața de oraș, pentru că Centrul capitalei nu doarme niciodată. Motiv pentru care, cafenelele sunt practic întotdeauna pline.
Tot aici se înregistrează cel mai mare număr de școli, licee, grădinițe prestigioase, fapt pentru care mulți oameni bogați și influenți preferă să locuiască în Centru.

Odată ce ai decis să cumperi sau să închiriezi o locuință în centrul orașului, fii sigur că nu-ți va lipsi nimic, pentru că vei beneficia de toate condițiile și luxul pe care ți-l poate pune la dispoziție un oraș.Cafenea_propaganda


Cafe_propaganda_cafenele_si_restaurante_centr


Radison-Blu


Parc_catedrala_centru

COMUNICAREA INTERPERSONALĂ:
Șansele că vei întilni un bun prieten sunt foarte mari.

Conform statisticii, centrul orașului este locul unde oamenii de diferite tipuri își dau cele mai multe întâlniri. Acest fapt se datorează numărului enorm de evenimente culturale și publice care se desfășoară în capitală, și care unește diverse minorități etnice.

Dacă ai locui timp de un an de zile în Chișinău, probabilitatea că vei întâlni un prieten sau o cunoștință în centru, pe timp de zi, este una enormă.
Așadar, sectorul Centru, a creat toate condițiile necesare tuturor grupurilor de oameni.


Propaganda_fafenea_chsinauPiata_din_scuarul_Teatrul_Eminescu


ziua-vinului-la chisinau

PIAȚA LOCALĂ:
Lider pe piața locală. Nr. 1 la capitolul infrastructură

Centru reprezintă unul dintre cele mai solicitate sectoare pentru investițiile imobiliare. Prețul pentru un apartament cu o cameră la chirie, poate ajunge până la 500 €/ 700 € pentru o lună, iar pentru case în jur de 1000 €/ lunar. Deoarece este o zonă preferată de către persoanele venite din-afară.
Sectorul Centru înregistrează cele mai mari prețuri per m2, dar care sunt motivate de condițiile pe care le oferă. Valoarea medie a prețurilor pentru un m2 a apartamentelor se încadrează între 700 € - 900€/ m2, la vânzare-cumpărare. Bugetul tău se poate ridica chiar și la 1300 € per m2, dacă dorești să-ți cumperi un apartament în complexele de lux.

Crown_plazza


Crown_plazza


Crown-Plazza-str.-Bucuresti

TE VEI ÎNDRĂGOSTI DE:
Cele mai vechi obiecte istorice.

Cele mai populare locuri ale capitalei. Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” - cel mai vechi spațiu verde din Chişinău, dar şi din întreaga Moldovă, care se întinde pe 7 hа, de Catedrala „Nașterea Domnului”, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Național de Arte și multe alte puncte turistice.


Orasul_chisina_sectorul_centru